Wpisz kod
Wyszukiwarka
Koszyk jest pusty.

zywnosci

Liczba pozycji: 46
  • Zarys nanotechnologii żywności i kosmetyków – ebook
    CENA NEXTO

    Zarys nanotechnologii żywności i kosmetyków – ebook

    Piotr Tomasik  

    Nanotechnologia jest jedną z najszybciej i burzliwie rozwijających się dziedzin nauki i technologii, w tym nanotechnologii żywności i kosmetyków. W ubiegłym roku, nanotechnologia przyniosła dochód sięgający ponad trylion dolarów amerykańskich. W zyskach przoduje inżynieria materiałowa i przemysł elektroniczny, a dalej przemysł farmaceutyczny, produkcja chemikaliów, zagospodarowanie przestrzeni kosmicznej,...

    Data dostępności:

    Cena: 33,84 zł 37,60 zł Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 37,60 zł

    Więcej

    • PDF
  • Wrażliwość smakowa oraz postawy osób starszych wobec żywności, ze szczególnym uwzględnieniem żywności funkcjonalnej – ebook

    Wrażliwość smakowa oraz postawy osób starszych wobec żywności, ze szczególnym uwzględnieniem żywności funkcjonalnej – ebook

    Anna Jędrusek-Golińska  

    W związku ze starzeniem społeczeństw, zwłaszcza w krajach rozwiniętych, które obejmuje wzrost średniej długości życia oraz zwiększenie odsetka osób powyżej 60. r.ż. w populacji, szczególnego znaczenia nabiera wykorzystanie żywności funkcjonalnej jako potencjalnego źródła wartości korzystnych dla zdrowia i poprawy komfortu życia seniorów. Badanie czynników kształtujących postawy osób starszych wobec...

    Data dostępności:

    Cena: Produkt bezpłatny

    Więcej

    • PDF
  • Analiza i ocena jakości żywności – ebook
    CENA NEXTO

    Analiza i ocena jakości żywności – ebook

    Praca Zbiorowa Pod Red. Nauk. Małgorzaty Piecyk I Wołosiaka  

    Współczesny konsument oczekuje żywności bezpiecznej, wysokiej jakości. Ważną rolę w tym zakresie odgrywają badania laboratoryjne żywności prowadzone na każdym etapie jej produkcji, jak również w ramach urzędowej kontroli żywności. Z tego powodu znajomość metod oznaczania podstawowych składników żywności, dodatków do żywności czy zanieczyszczeń jest specjalistom zajmującym się produkcją i kontrolą jakości...

    Data dostępności:

    Cena: 31,50 zł 35,00 zł Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 35,00 zł

    Więcej

    • PDF
  • Straty i marnotrawstwo żywności, Fakty, polityka, etyka. – ebook

    Straty i marnotrawstwo żywności, Fakty, polityka, etyka. – ebook

    Praca zbiorowa  

    Publikacja stanowi wartościową pracę syntetyzującą obecną wiedzę na temat strat i marnowania żywności. Zawiera ciekawe ujęcie problematyki z punktu widzenia trzech obszarów, tj. faktów, polityki i etyki. W pierwszym z nich przedstawiono kwestie dotyczące definicji najważniejszych pojęć, przyczyny powstawania strat i marnowania żywności oraz działania podejmowane w celu ich ograniczania. W drugim zaprezentowano...

    Data dostępności:

    Cena: Produkt bezpłatny

    Więcej

    • PDF
  • CENA NEXTO

    Szkodliwe substancje w żywności: Pochodzenie, działanie, zagrożenia zdrowotne – ebook

    Agata Witczak   Zdzisław E. Sikorski  

    Książka przedstawia aktualny stan wiedzy o składnikach surowców i produktów żywnościowych oraz dodatkach i zanieczyszczeniach, które w określonych warunkach mogą być szkodliwe dla zdrowia człowieka. Opisuje zawartość, mechanizmy działania oraz czynniki wpływające na stężenie niepożądanych substancji naturalnych a także obcych w surowcach i produktach żywnościowych oraz sposoby ich usuwania lub inaktywowania,...

    Data dostępności:

    Cena: 89,10 zł 99,00 zł Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 99,00 zł

    Więcej

    • EPUB
    • MOBI
  • Bezpieczeństwo żywności i w żywieniu - szanse i zagrożenia t.2 – ebook
    CENA NEXTO

    Bezpieczeństwo żywności i w żywieniu - szanse i zagrożenia t.2 – ebook

    Opierając się na definicji pojęcia bezpieczeństwo, możemy opisać bezpieczeństwo zdrowotne jako stan braku poczucia zagrożenia, w tym przypadku zagrożenia, mogącego doprowadzić do pogorszenia lub utraty zdrowia człowieka. Zagrożeniami takimi, bezpośrednio odczuwanymi przez człowieka lub ujmując ogólnie – społeczeństwo, są głównie choroby, w tym tzw. cywilizacyjne lub społeczne, jak: choroby układu krążenia,...

    Data dostępności:

    Cena: 18,00 zł 20,00 zł Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 20,00 zł

    Więcej

    • PDF
  • Bezpieczeństwo żywności i w żywieniu - szanse i zagrożenia t.1. – ebook
    CENA NEXTO

    Bezpieczeństwo żywności i w żywieniu - szanse i zagrożenia t.1. – ebook

    Szanowni Państwo, oddajmy do Państwa rąk pierwszy tom monografii Bezpieczeństwo Zdrowotne. Tytułem wprowadzenia, Mirosława JAWOROWSKA wprowadza nas w zagadnienia z zakresu bezpieczeństwa zdrowotnego polskiej młodzieży szkolnej. Autorka zwraca uwagę na fakt, że na podstawie danych z badań i statystyk z przełomu lat 90. XX wieku i początkowej dekady wieku XXI można potwierdzić niepokojący stan zdrowotny...

    Data dostępności:

    Cena: 16,20 zł 18,00 zł Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 18,00 zł

    Więcej

    • PDF
  • Wzory żywienia polskich sportowców w kontekście częstości spożycia żywności i preferencji pokarmowych – ebook
    CENA NEXTO

    Wzory żywienia polskich sportowców w kontekście częstości spożycia żywności i preferencji pokarmowych – ebook

    Frączek Barbara  

    Sposób żywienia jest jednym z najważniejszych elementów stylu życia, wpływających na stan zdrowia człowieka i warunkujących jego prawidłowe funkcjonowanie. Badania, oceniające prawidłowość zachowań żywieniowych dzieci, młodzieży,osób dorosłych i starszych, stanowią przedmiot badań szerokiego grona specjalistów zarówno w Polsce, jak i zagranicą (Schlegel-Zawadzka i wsp. 2002; Weker i Więch 2003; Gacek...

    Data dostępności:

    Cena: 57,65 zł 64,05 zł Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 64,05 zł

    Więcej

    • PDF
  • Składniki żywności w ujęciu prozdrowotnym – ebook
    CENA NEXTO

    Składniki żywności w ujęciu prozdrowotnym – ebook

    Wioletta Żukiewicz-Sobczak   Paweł Sobczak   Marcin Weiner  

    Prawidłowe odżywianie ma istotny wpływ na zdrowie i rozwój człowieka, a także utrzymanie dobrostanu. W dobie żywności wysoko przetworzonej, dostarczanie organizmowi wszystkich niezbędnych składników odżywczych bywa trudne, mimo powszechnie występującej nadkonsumpcji. Spożywanie żywności wysoko przetworzonej może prowadzić do niedoboru wielu składników odżywczych, a w szczególności do niedoboru substancji...

    Data dostępności:

    Cena: 19,80 zł 22,00 zł Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 22,00 zł

    Więcej

    • PDF
  • Żywieniowy ninja – ebook
    CENA NEXTO

    Żywieniowy ninja – ebook

    Damian Wojciechowski  

    „Żywieniowy Ninja” to mieszanka wybuchowa zwięzłych i nieszablonowych opisów aktów prawnych, prawa żywnościowego oraz cytatów z polskiego rapu i szeroko rozumianego świata sportu. Autor książki jest absolwentem studiów z zakresu technologii żywności, audytorem wewnętrznym systemów bezpieczeństwa żywności oraz ekspertem ds. prawa żywnościowego. Jest jednak przede wszystkim normalnym chłopakiem z osiedla,...

    Data dostępności:

    Cena: 20,16 zł 22,40 zł Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 22,40 zł

    Więcej

    • EPUB
Liczba pozycji: 46

 Dodałeś produkt do koszyka zamknij X

<WRÓĆ DO ZAKUPÓWPRZEJDŹ DO KOSZYKA