Wpisz kod
Wyszukiwarka
Koszyk jest pusty.

zywnosci

Liczba pozycji: 30
  • Wrażliwość smakowa oraz postawy osób starszych wobec żywności, ze szczególnym uwzględnieniem żywności funkcjonalnej – ebook

    Wrażliwość smakowa oraz postawy osób starszych wobec żywności, ze szczególnym uwzględnieniem żywności funkcjonalnej – ebook

    Anna Jędrusek-Golińska  

    W związku ze starzeniem społeczeństw, zwłaszcza w krajach rozwiniętych, które obejmuje wzrost średniej długości życia oraz zwiększenie odsetka osób powyżej 60. r.ż. w populacji, szczególnego znaczenia nabiera wykorzystanie żywności funkcjonalnej jako potencjalnego źródła wartości korzystnych dla zdrowia i poprawy komfortu życia seniorów. Badanie czynników kształtujących postawy osób starszych wobec...

    Data dostępności:

    Cena: Produkt bezpłatny

    Więcej

    • PDF
  • Analiza i ocena jakości żywności – ebook
    CENA NEXTO

    Analiza i ocena jakości żywności – ebook

    Praca Zbiorowa Pod Red. Nauk. Małgorzaty Piecyk I Wołosiaka  

    Współczesny konsument oczekuje żywności bezpiecznej, wysokiej jakości. Ważną rolę w tym zakresie odgrywają badania laboratoryjne żywności prowadzone na każdym etapie jej produkcji, jak również w ramach urzędowej kontroli żywności. Z tego powodu znajomość metod oznaczania podstawowych składników żywności, dodatków do żywności czy zanieczyszczeń jest specjalistom zajmującym się produkcją i kontrolą jakości...

    Data dostępności:

    Cena: 31,50 zł 35,00 zł Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 35,00 zł

    Więcej

    • PDF
  • Straty i marnotrawstwo żywności, Fakty, polityka, etyka. – ebook

    Straty i marnotrawstwo żywności, Fakty, polityka, etyka. – ebook

    Praca zbiorowa  

    Publikacja stanowi wartościową pracę syntetyzującą obecną wiedzę na temat strat i marnowania żywności. Zawiera ciekawe ujęcie problematyki z punktu widzenia trzech obszarów, tj. faktów, polityki i etyki. W pierwszym z nich przedstawiono kwestie dotyczące definicji najważniejszych pojęć, przyczyny powstawania strat i marnowania żywności oraz działania podejmowane w celu ich ograniczania. W drugim zaprezentowano...

    Data dostępności:

    Cena: Produkt bezpłatny

    Więcej

    • PDF
  • Sektor spożywczy - od kompetencji pracowników do jakości żywności – ebook

    Sektor spożywczy - od kompetencji pracowników do jakości żywności – ebook

    Pod Redakcją Krystyny Gutkowskiej  

    Publikacja porusza zagadnienia związane z problematyką kompetencji pracowników w sektorze spożywczym w kontekście zmieniających się potrzeb i preferencji konsumentów, uwarunkowań społeczno-gospodarczych oraz jakości żywności. Stanowi cenne źródło informacji dla przedstawicieli przedsiębiorstw branży żywnościowej oraz badaczy rynku żywności. Uwzględniono w niej wpływ pandemii COVID-19 na branże przetwórstwa...

    Data dostępności:

    Cena: Produkt bezpłatny

    Więcej

    • PDF
  • CENA NEXTO

    Szkodliwe substancje w żywności: Pochodzenie, działanie, zagrożenia zdrowotne – ebook

    Agata Witczak   Zdzisław E. Sikorski  

    Książka przedstawia aktualny stan wiedzy o składnikach surowców i produktów żywnościowych oraz dodatkach i zanieczyszczeniach, które w określonych warunkach mogą być szkodliwe dla zdrowia człowieka. Opisuje zawartość, mechanizmy działania oraz czynniki wpływające na stężenie niepożądanych substancji naturalnych a także obcych w surowcach i produktach żywnościowych oraz sposoby ich usuwania lub inaktywowania,...

    Data dostępności:

    Cena: 89,10 zł 99,00 zł Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 99,00 zł

    Więcej

    • EPUB
    • MOBI
  • Transport żywności - uwarunkowania organizacyjne, techniczne, ekonomiczne oraz jego skala – ebook
    CENA NEXTO

    Transport żywności - uwarunkowania organizacyjne, techniczne, ekonomiczne oraz jego skala – ebook

    Tomasz Rokicki   Bogdan Klepacki  

    Celem monografii jest przedstawienie uwarunkowań organizacyjnych, technicznych i ekonomicznych dla transportu żywności. Celami szczegółowymi są: ukazanie uregulowań prawnych w zakresie różnych gałęzi transportu przy przewozie produktów spożywczych, zidentyfikowanie wymagań w zakresie środków transportu i urządzeń transportowych do tego rodzaju przewozu oraz przedstawienie znaczenia przemieszczania...

    Data dostępności:

    Cena: 18,00 zł 20,00 zł Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 20,00 zł

    Więcej

    • PDF
  • Junior-Edu-Żywienie - wybrane zagadnienia edukacji żywieniowej – ebook

    Junior-Edu-Żywienie - wybrane zagadnienia edukacji żywieniowej – ebook

    Opracowanie zbiorowe  

    Zdrowe nawyki żywieniowe są bardzo istotną częścią ludzkiego życia. Nabywamy je już od najmłodszych lat. Pomocnym wsparciem w nauce poprawnych nawyków żywieniowych jest przeznaczona dla nauczycieli monografia z założeniami programu edukacji żywieniowej dla uczniów szkół podstawowych. W opracowaniu znajdują się zarówno zagadnienia stricte żywieniowe (a więc związane m.in. z fizjologią żywienia, zasadami...

    Data dostępności:

    Cena: Produkt bezpłatny

    Więcej

    • PDF
  • CENA NEXTO

    Permakultura – ebook

    Prudence Holmes  

    Czy chcesz zmniejszyć swój ślad ekologiczny, żyć bardziej zrównoważonym życiem i czerpać bezpośrednie korzyści z własnej produkcji żywności? Znajdziesz tu praktyczne wskazówki jak zacząć dzięki czemu możesz zrealizować swoje marzenia o samowystarczalności! Przekonaj się, jak łatwo możesz wprowadzić zmiany, które przyniosą korzyści nie tylko Tobie, ale również planecie. Książka została utworzona przy pomocy...

    Data dostępności:

    Data publikacji:

    Cena: 30,90 zł 34,33 zł Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 34,33 zł

    Więcej

    • EPUB
    • MOBI
  • Poradnik Żywienowy - przepisy na wiosnę dla pacjentów z cukrzycą typu 2 – ebook
    CENA NEXTO

    Poradnik Żywienowy - przepisy na wiosnę dla pacjentów z cukrzycą typu 2 – ebook

    Aleksandra Cichocka  

    W serii wydawniczej "Poradnik Żywieniowy - przepisy dla pacjentów z cukrzycą typu 2" autorka Aleksandra Cichocka, pracownik Instytutu Żywności i Żywienia w Warszawie, przedstawia łatwe w przyrządzeniu i atrakcyjne przepisy kulinarne. Udowadnia, że stosowanie dieta pomoże unormować poziom cukru we krwi i tym samym zmniejszyć ryzyko powikłań zdrowotnych.

    Data dostępności:

    Cena: 2,70 zł 3,00 zł Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 3,00 zł

    Więcej

    • PDF
  • Poradnik Żywienowy - przepisy na zimę dla pacjentów z cukrzycą typu 2 – ebook
    CENA NEXTO

    Poradnik Żywienowy - przepisy na zimę dla pacjentów z cukrzycą typu 2 – ebook

    Aleksandra Cichocka  

    W serii wydawniczej "Poradnik Żywieniowy - przepisy dla pacjentów z cukrzycą typu 2" autorka Aleksandra Cichocka, pracownik Instytutu Żywności i Żywienia w Warszawie, przedstawia łatwe w przyrządzeniu i atrakcyjne przepisy kulinarne. Udowadnia, że stosowanie dieta pomoże unormować poziom cukru we krwi i tym samym zmniejszyć ryzyko powikłań zdrowotnych.

    Data dostępności:

    Cena: 2,70 zł 3,00 zł Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 3,00 zł

    Więcej

    • PDF
Liczba pozycji: 30

 Dodałeś produkt do koszyka zamknij X

<WRÓĆ DO ZAKUPÓWPRZEJDŹ DO KOSZYKA