zdrowie i uroda ebook
Liczba pozycji: 139
STRES ŻYCIA. Jak okiełznać emocje? Jak zarządzać stresem? – ebook
Halina Orłowska-Szpitalny
Jak zarządzać stresem. Źródła i objawy stresu. Jak się odprężać i kształtować świat uczuć, aby stawać się dojrzałym człowiekiem.Data dostępności:
Narkomania jako zjawisko społeczne – ebook
Marcin Bill
Narkomania jest nadal poważnym problemem społecznym. Jej charakter, jako uzależnienia stawia narkomanię w pierwszej czołówce nałogów, prowadzących do śmierci. Po narkotyki sięgają młodzi. Dopalacze, trawka, kokaina stają się synonimem alternatywnej rzeczywistości. Ale czy na pewno warto?Data dostępności:
Data publikacji:
Kocham Zioła 2/2020 – ebook
Instytut Zielarstwa Polskiego i Terapii Naturalnych
Tom drugi serii Kocham Zioła został poświęcony kluczowym zagadnieniom, których odpowiednie omówienie i zrozumienie jest niezbędne dla utrzymania i poprawy naszego zdrowia i samopoczucia. Poruszono tematy m.in. substancji, roślin i grzybów o działaniu przeciwwirusowym oraz przeciwnowotworowym, roli kawy w diecie, wpływu srebra na ludzkie zdrowia oraz wyrobie octu na cele lecznicze i gospodarcze.Data dostępności:
Data publikacji:
Kocham Zioła Historia 1/2020 – ebook
Instytut Zielarstwa Polskiego i Terapii Naturalnych
Tom specjalny serii Kocham Zioła nosi podtytuł „Historia”. Zawiera najciekawsze i najbardziej wartościowe artykuły o roślinach leczniczych, zielarstwie i fitoterapii z czasów II wojny światowej. Poruszono tematy m.in. lekarskich gatunków kosaćca, dzikich roślin jadalnych, wyrobu mydła bez podgrzewania oraz drzew iglastych w lecznictwie.Data dostępności:
Data publikacji:
Cera tłusta to nie problem: Poradnik kosmetyczny – ebook
Anna Kołodziejczak Barbara Czernicka-Kupras
W poradniku znalazły się programy alternatywnej pielęgnacji cery opracowane przez specjalistów, z wykorzystaniem właściwości składników naturalnych, m.in. sproszkowanych ziół, glinek i wód aromatycznych. Autorki podają receptury na łatwe w wykonaniu i skuteczne po zastosowaniu maseczki, peelingi i lotiony. Książka krok po kroku wprowadza w świat kosmetyki domowej i naturalnej.Data dostępności:
Kocham Zioła 1/2020 – ebook
Instytut Zielarstwa Polskiego i Terapii Naturalnych
Tom pierwszy serii Kocham Zioła został poświęcony podstawowym aspektom fitoterapii oraz surowcom zielarskim pozyskiwanym wiosną. Poruszane są tematy m.in.: fitoterapii u osób starszych, leków galenowych wytwarzanych z sosny, hydrolatów, pokarmów szkodzących zwierzętom domowym oraz naturalnym procesom fermentowania warzyw i ziół. Praca zbiorowa.Data dostępności:
Data publikacji:
Smaczne obiady - dla osób z cukrzycą typu 2 i nadciśnieniem tetniczym – ebook
Aleksandra Cichocka
Celem tej broszury jest pokazanie, że nie tak trudno skomponować obiady, które będą zgodne z zasadami diety stosowanej w cukrzycy typu 2, a jednocześnie smaczne, różnorodne oraz szybkie i łatwe w wykonaniu. I co ważne, może je spożywać cała rodzina.Data dostępności:
Poradnik Żywienowy - przepisy na wiosnę dla pacjentów z cukrzycą typu 2 – ebook
Aleksandra Cichocka
W serii wydawniczej "Poradnik Żywieniowy - przepisy dla pacjentów z cukrzycą typu 2" autorka Aleksandra Cichocka, pracownik Instytutu Żywności i Żywienia w Warszawie, przedstawia łatwe w przyrządzeniu i atrakcyjne przepisy kulinarne. Udowadnia, że stosowanie dieta pomoże unormować poziom cukru we krwi i tym samym zmniejszyć ryzyko powikłań zdrowotnych.Data dostępności:
Poradnik Żywienowy - przepisy na zimę dla pacjentów z cukrzycą typu 2 – ebook
Aleksandra Cichocka
W serii wydawniczej "Poradnik Żywieniowy - przepisy dla pacjentów z cukrzycą typu 2" autorka Aleksandra Cichocka, pracownik Instytutu Żywności i Żywienia w Warszawie, przedstawia łatwe w przyrządzeniu i atrakcyjne przepisy kulinarne. Udowadnia, że stosowanie dieta pomoże unormować poziom cukru we krwi i tym samym zmniejszyć ryzyko powikłań zdrowotnych.Data dostępności:
Poradnik Żywieniowy - przepisy na lato dla pacjentów z cukrzycą typu 2 – ebook
Aleksandra Cichocka
W serii wydawniczej "Poradnik Żywieniowy - przepisy dla pacjentów z cukrzycą typu 2" autorka Aleksandra Cichocka, pracownik Instytutu Żywności i Żywienia w Warszawie, przedstawia łatwe w przyrządzeniu i atrakcyjne przepisy kulinarne. Udowadnia, że stosowanie dieta pomoże unormować poziom cukru we krwi i tym samym zmniejszyć ryzyko powikłań zdrowotnych.Data dostępności: