medycyna
Liczba pozycji: 36
Kocham Zioła 2/2020 – ebook
Instytut Zielarstwa Polskiego i Terapii Naturalnych
Tom drugi serii Kocham Zioła został poświęcony kluczowym zagadnieniom, których odpowiednie omówienie i zrozumienie jest niezbędne dla utrzymania i poprawy naszego zdrowia i samopoczucia. Poruszono tematy m.in. substancji, roślin i grzybów o działaniu przeciwwirusowym oraz przeciwnowotworowym, roli kawy w diecie, wpływu srebra na ludzkie zdrowia oraz wyrobie octu na cele lecznicze i gospodarcze.Data dostępności:
Data publikacji:
Poradnik Żywieniowy - przepisy na lato dla pacjentów z cukrzycą typu 2 – ebook
Aleksandra Cichocka
W serii wydawniczej "Poradnik Żywieniowy - przepisy dla pacjentów z cukrzycą typu 2" autorka Aleksandra Cichocka, pracownik Instytutu Żywności i Żywienia w Warszawie, przedstawia łatwe w przyrządzeniu i atrakcyjne przepisy kulinarne. Udowadnia, że stosowanie dieta pomoże unormować poziom cukru we krwi i tym samym zmniejszyć ryzyko powikłań zdrowotnych.Data dostępności:
Poradnik Żywieniowy - przepisy na jesień dla pacjentów z cukrzycą typu 2 – ebook
Aleksandra Cichocka
W serii wydawniczej "Poradnik Żywieniowy - przepisy dla pacjentów z cukrzycą typu 2" autorka Aleksandra Cichocka pracownik Instytutu Żywności i Żywienia w Warszawie przestawia łatwe i proste w przyrządzeniu przepisy kulinarne. Prawidłowa dieta pomoże unormować poziom cukrów we krwi i tym samym zmniejszyć ryzyko powikłań.Data dostępności:
Poradnik Żywienowy - przepisy na wiosnę dla pacjentów z cukrzycą typu 2 – ebook
Aleksandra Cichocka
W serii wydawniczej "Poradnik Żywieniowy - przepisy dla pacjentów z cukrzycą typu 2" autorka Aleksandra Cichocka, pracownik Instytutu Żywności i Żywienia w Warszawie, przedstawia łatwe w przyrządzeniu i atrakcyjne przepisy kulinarne. Udowadnia, że stosowanie dieta pomoże unormować poziom cukru we krwi i tym samym zmniejszyć ryzyko powikłań zdrowotnych.Data dostępności:
Poradnik Żywienowy - przepisy na zimę dla pacjentów z cukrzycą typu 2 – ebook
Aleksandra Cichocka
W serii wydawniczej "Poradnik Żywieniowy - przepisy dla pacjentów z cukrzycą typu 2" autorka Aleksandra Cichocka, pracownik Instytutu Żywności i Żywienia w Warszawie, przedstawia łatwe w przyrządzeniu i atrakcyjne przepisy kulinarne. Udowadnia, że stosowanie dieta pomoże unormować poziom cukru we krwi i tym samym zmniejszyć ryzyko powikłań zdrowotnych.Data dostępności:
Ona, on i mózg – ebook
Piotr Gałecki Monika Talarowska
Dlaczego kobiety wybaczają, a nie zapominają? Dlaczego mężczyzna małomówny jest bardziej płodny? Dlaczego niewyspane kobiety zakochują się rzadziej? Książka „Ona, on i mózg” odpowiada na te pytania i wiele innych dotyczących różnic w myśleniu kobiet i mężczyzn. Autorzy – duet damsko-męski – z dużym obiektywizmem podchodzą zarówno do mocnych, jak i słabych stron obu płci. Zrozumiale i obrazowo tłumaczą,...Data dostępności:
Data publikacji:
Seks trzyma nas przy życiu. Rehabilitacja seksualna w chorobach somatycznych – ebook
Michał Lew-Starowicz Alicja Długołęcka
Publikacja skierowana dla osób zajmujących się seksualnością człowieka szczególnie lekarzy, psychoseksuologów, terapeutów, fizjoterapeutów. Autorzy omawiają kolejno zaburzenia sekksualne związane z chorobami psychosomatycznymi w tym chorobami układu krążenia, układu metabolicznego, endokronologicznego oraz osób niepełnosprawnych. Autorzy dają także praktyczne wskazówki jak należy podjąć rozmowę związaną...Data dostępności:
Data publikacji:
Lekkie kolacje dla osób z cukrzycą typu 2 i nadciśnieniem tetniczym – ebook
Aleksandra Cichocka
Zaproponowane w tej broszurce przepisy są zgodne z zasadami diety zalecanej w cukrzycy i mogą być inspiracją do samodzielnego komponowania posiłku. Zaprezentowane potrawy można wykorzystać jako element kolacji,dodając jeszcze inne produkty, tak aby wartość odżywcza tego dania (zwłaszcza zawartość węglowodanów) była zgodna z zaleceniem Twojego lekarza lub dietetyka. Kolację powinno się jeść około 3...Data dostępności:
Smaczne desery dla osób z cukrzycą typu 2 – ebook
Joanna Giza
Spośród zaleceń terapeutycznych oraz profilaktycznych należy wymienić: Ograniczenie żywności wysokoprzetworzonej. Ograniczenie tłuszczu, zwłaszcza pochodzenia zwierzęcego: masła, smalcu, tłustych gatunków mięs i wyrobów mięsnych, tłustych przetworów mlecznych i zastąpienie go olejami roślinnymi lub rybami. Ograniczenie węglowodanów (cukrów) prostych i produktów o wysokim indeksie glikemicznym: słodyczy,...Data dostępności:
Szokująca prawda o aborcji – ebook
Stanisław Rapczuk
Zwykła tkanka czy może już dziecko? Materiał genetyczny a może prawdziwy człowiek? Czym bądź kim jest twór wokół którego toczą się ciągłe walki, nieskończone debaty i spekulacje? Co sądzą naukowcy, lekarze oraz jak postrzegają tę dziwną materię młodzi ludzie, ci którzy w niedalekiej przyszłości będą podejmować decyzje w sprawie przyjścia na świat własnego potomstwa? Mile widziane płody ludzkie, ratujemy...Data dostępności: